Koeman ambitieus: Als het ons lukt zou dat een prima prestatie zijn

Koeman ambitieus: "Als het ons lukt zou dat een prima prestatie zijn"

03-03-2016 17:04
2

Hoewel Southampton zijn laatste twee duels verloor, mikt Ronald Koeman nog altijd op Europees voetbal komend seizoen. Die jacht moet de Nederlandse manager voorlopig wel zonder Charlie Austin voortzetten.

Southampton verloor vorig weekeinde van Chelsea (2-1) en liet daar dinsdag een 2-0 nederlaag tegen Bournemouth op volgen. "Onze ambitie is om nog steeds te vechten voor Europees voetbal", toonde Koeman zich evenwel ambitieus op de persconferentie. Zijn ploeg is afgegleden naar de negende plaats in de Premier League, waar een plek bij de eerste zes op zijn minst nodig is.

Southampton krijgt zaterdag tegen Sunderland de kans om het herstel in te zetten. "Natuurkijk hebben we een goede serie nodig. Dat hebben we al een keer eerder laten zien en na twee nederlagen moeten we weer winnen", aldus Koeman. "Als het ons lukt zou dat een prima prestatie zijn voor Southampton, omdat we niet de mogelijkheden hebben zoals de meeste andere ploegen."

Southampton moet het in de jacht op Europees voetbal voorlopig zonder Austin stellen. De spits is drie tot vier weken uitgeschakeld met een hamstringblessure. Ook voor Shane Long komt het treffen met Sunderland te vroeg. Hij heeft last van zijn knie.