AZ-spits zette Feyenoorders op scherp: In de kleedkamer over gehad

AZ-spits zette Feyenoorders op scherp: "In de kleedkamer over gehad"

04-03-2016 01:45
63

Feyenoord bereikte donderdagavond via een overwinning op AZ (3-1) de finale van de KNVB Beker. Volgens Eljero Elia en Sven van Beek had AZ-spits Vincent Janssen de Rotterdammers met een pikante uitspraak op scherp gezet.

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Janssen liet enkele dagen voor de bekerclash weten dat AZ niet vreesde voor Feyenoord, omdat Ajax een stuk sterker is dan de Rotterdammers. "Ze hadden een grote mond in de media", aldus Elia tegenover VoetbalPrimeur. "Wat hij precies zei? Dat wij geen Ajax zijn enzo. Natuurlijk hebben we het daar in de kleedkamer over gehad. Dat zijn dingen waar we ons aan ergerden en die ons hebben gemotiveerd."

Ook Van Beek had de woorden van Janssen meegekregen. "Natuurlijk. Ik ken Vincent al lang en hij heeft mij in de competitiewedstrijd in Alkmaar (4-2, red.) een zware dag bezorgd. Natuurlijk heb ik nog wel aan die wedstrijd gedacht. Dat speelde zeker wel mee. Daarom wilde ik hem nu opeten. Zo heb ik er ook naartoe geleefd. Ik denk ook dat dat te zien was."

"Dat soort uitspraken moet je gewoon niet doen", vervolgde de verdediger. "Of ik hem nog een berichtje heb gestuurd? Ja, ik spreek hem wel geregeld, ken hem ook al heel lang. Maar wat hij in de media roept, daar heb ik geen invloed op. Dan is het ieder voor zich."

Elia wilde geen woorden vuil maken aan het spel van AZ, dat in tegenstelling tot voorgaande weken niet kon overtuigen bij zowel Ajax als Feyenoord. "Het maakt mij geen bal uit hoe zij spelen."