Janssen zet verhoudingen op scherp: 'Ajax voetballend veel beter dan Feyenoord'

Janssen zet verhoudingen op scherp: 'Ajax voetballend veel beter dan Feyenoord'

29-02-2016 12:41
30

AZ kende zondag een slechte generale voor het bekerduel met Feyenoord. De Alkmaarders gingen met 4-1 onderuit bij Ajax en staan daardoor weer met beide voeten op de grond. Net op de tijd voor de clash van donderdag, zo stelt trainer John van den Brom.

"Juist op tijd voor de alles-of-niets wedstrijd in de halve finale van de KNVB-beker tegen Feyenoord", geeft Van den Brom in De Telegraaf een positieve draai aan de ruime nederlaag. "Iedereen bij AZ was echt nieuwsgierig hoe we ervoor zouden staan. Het is duidelijk dat het gat tussen nummer twee Ajax en nummer drie AZ op de ranglijst niet voor niets zo verschrikkelijk groot is."

Clubtopscorer Vincent Janssen erkent dat het slecht was wat AZ liet zien, maar laat weten dat de Alkmaarders desondanks met veel vertrouwen afreizen naar Rotterdam. "We nemen daar een goed gevoel mee naartoe hoor, want die goede reeks van de afgelopen weken blijft toch hangen", zegt de aanvaller tegen het Algemeen Dagblad.

"Dat Feyenoord nu net weer het eerste duel heeft gewonnen in tijden (1-2 tegen FC Utrecht, red.) is misschien niet ideaal voor ons, maar we zijn sterk genoeg. Ik denk ook niet dat het een vergelijkbare wedstrijd gaat worden. Ajax is voetballend veel beter dan Feyenoord namelijk", besluit de spits.