Het beste Feyenoord-elftal van de laatste 10 jaar: trainers

19 maart om 10:30

Laat je stem horen! FeyenoordPrimeur stelt het beste Feyenoord van de afgelopen tien jaar samen. Dat doen we door voor iedere linie de beste spelers van deze tijdspanne te nomineren. Hier kun je kiezen tussen vijf trainers.

Mario Been: Kind van de club. Was als speler zes jaar actief van Feyenoord. Als hoofdtrainer had hij drie jaar NEC onder zijn hoede. Ondanks de contractverlenging die volgde, vertrok hij naar Feyenoord. In zijn eerste seizoen werd Been vierde en bereikte hij Europees voetbal. Zijn grote dieptepunt kende hij in zijn tweede seizoen. Een uitwedstrijd bij PSV ging met 10-0 verloren. Op 13 juli 2011 stapte de coach op, nadat een groot deel van de selectie geen vertrouwen meer had in Been.

Ronald Koeman: Zijn aanstelling zorgde voor controverse. Koeman werd in Rotterdam gezien als Ajacied. Hij presteerde met Feyenoord echter prima, waardoor de fans Koeman al snel in hun armen sloten. Zijn beste prestatie was de tweede plek in de Eredivisie. Ook werd hij een keer derde. Koeman verlengde zijn contract bij Feyenoord niet en vertrok naar Southampton, waar ook oud-Feyenoorders Jordy Clasie en Graziano Pelle momenteel actief zijn.

Fred Rutten: Rutten volgde Koeman op. Ook zijn aanstelling zorgde bij de achterban niet voor een feeststemming. Moest het nog voor het seizoen doen met een enorme leegloop. Diverse bepalende spelers vertrokken uit Rotterdam. Rutten begon het seizoen vrij stroef, maar na enige tijd begon Feyenoord steeds beter te draaien. Het hoogtepunt was de sensationele 2-1 overwinning op PSV in de competitie. Hoewel Feyenoord graag zag dat Rutten verlengde, besloot de oefenmeester hier niet op in te gaan. In het slot van de competitie verspeelde Feyenoord de derde plek, die recht geeft op Europees voetbal. De clubleiding ontsloeg Rutten hierdoor. Giovanni van Bronckhorst nam het over.

Giovanni van Bronckhorst: Je kunt veel over Gio zeggen, maar niet dat hij het in zijn eerste jaar slecht doet. De onervaren Van Bronckhorst werd voor de leeuwen gegooid en kende een goede eerste seizoenshelft in Rotterdam. Door een minder slot van de eerste competitiehelft stond Feyenoord 'halverwege' derde. Na de winterstop ging het helemaal mis door een lange negatieve reeks met nederlagen. Inmiddels heeft Feyenoord de smaak weer te pakken. Met wat meer ervaring ligt er een mooie toekomst als trainer in het verschiet voor Van Bronckhorst.

Bert van Marwijk: Tekende in 2007 voor twee seizoenen in Rotterdam, hetgeen een terugkeer betekende. In zijn eerste periode won hij de UEFA Cup. Zijn tweede periode kende echter twee gezichten. Het seizoen begon uitstekend. De Rotterdammers sloten de eerste seizoenshelft af met een gedeelde eerste plaats. Echter koos Van Marwijk er voor om ervaren spelers als Tim de Cler, Giovanni van Bronckhorst, Kevin Hofland en Roy Makaay binnen te halen. De club moest veel geld vrijmaken om deze spelers te betalen. Het was het begin van de financiële problemen bij Feyenoord. Onder Van Marwijk pakten de Rotterdammers wel hun eerste prijs sinds 2002. De beker werd gewonnen ten koste van Roda JC.

Stem ook op:
- Doelman
- Rechtsback
- Centrale verdedigers
- Linksback
- Middenvelders
- Aanvallers

Wie moet er winnen? Laat het weten in een reactie!