Dortmund tikt Tottenham scheel, frustrerende zege voor Van Persie

10-03-2016 20:51
9

Borussia Dortmund staat met één been in de kwartfinale van de Europa League. Tottenham Hotspur had donderdagavond niets in te brengen tegen de oppermachtige Duitsers: 3-0. In Turkije beleefde Robin van Persie een frustrerende avond.

Tottenham zal blij zijn dat Dortmund niet in de Premier League speelt, want de nummer twee van Engeland kreeg donderdagavond alle hoeken van het veld te zien. De bezoekers uit Londen kwamen tot welgeteld één kans. Toen was de wedstrijd in het Signal Iduna Park al lang en breed gespeeld.

Dortmund kwam voor rust op voorsprong door een doelpunt van topschutter Pierre-Emerick Aubameyang. Het aluminium voorkwam vervolgens dat Tottenham voor paal werd gezet, maar later in de tweede helft moest de ploeg van manager Mauricio Pochettino, die overigens veel sterren rust gaf, er alsnog aan geloven. Marco Reus onderstreepte met twee treffers de overmacht van Dortmund: 3-0.

Van Persie
In Turkije beleefde Robin van Persie een frustrerende avond. De spits van Fenerbahçe hoopte donderdagavond het ongelijk van Danny Blind, die hem niet selecteerde voor Oranje, aan te kunnen tonen, maar had in het Europa League-duel met Sporting Braga geen geluk.

In de 54e minuut werd een knappe intikker van Van Persie ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Even later kreeg hij geel voor een schwalbe, wat er géén leek. Fenerbahçe greep in de slotfase wél de zege. Mehmet Topal scoorde tien minuten voor tijd en deed Braga de das om.