Robben geschrokken van Heitinga-nieuws: 'Er is niks meer vanzelfsprekend'

11 maart om 07:28

Arjen Robben (32) is geschrokken van het nieuws dat John Heitinga onlangs besloot om per direct met voetballen te stoppen. De vedette van Bayern München en het Nederlands elftal vindt het lastig om onder ogen te zien dat steeds meer generatiegenoten in de herfst van hun voetbalcarrière zijn beland. 

"Het stoppen van Heitinga vond ik confronterend. Dat nieuws kwam echt wel binnen. De eerste van je generatiegenoten. Heitinga, Van der Vaart, Huntelaar, met dat clubje speelden we ons eerste jeugd-WK in 2001 in Argentinië", vertelt de 31-jarige Oranje-captain in een interview met het Algemeen Dagblad. "Ik was 17, Van Gaal was de trainer. Er is gewoon niks meer vanzelfsprekend als je als voetballer de 30 gepasseerd bent. Daarom wil ik genieten van het nu."

Zijn eigen contract bij Bayern loopt nog door tot medio 2017. Gesprekken over verlenging hebben nog niet plaatsgevonden. "En dat hoeft ook niet. Na zeven jaar weet ik wel hoe ze bij de club over mij denken en andersom geldt hetzelfde. Vanaf 2017 kijken we gewoon samen steeds per seizoen hoe het ervoor staat", aldus Robben.