Janssen op roze wolk: 'Het is een waardering voor hoe het gaat de laatste tijd'

13 maart om 07:45

Het kan snel gaan in de voetballerij. Vorig seizoen speelde Vincent Janssen nog bij Almere City in de Jupiler League, nu is hij speler van AZ, gedeeld topscorer van de Eredivisie en zit hij voor het eerst bij de voorselectie van het Nederlands elftal.

"Het is een droom voor mij, één van de doelstellingen in mijn leven", zegt Janssen over de uitverkiezing in gesprek met FOX Sports na de wedstrijd tegen Willem II, waarin Janssen wederom twee keer scoorde. "Het is misschien ook een waardering voor hoe het gaat de laatste tijd. Ik wil op deze weg doorgaan en dan zien we wel wat er gaat gebeuren."

"In het begin ging het minder en is er, terecht, kritiek. Nu scoor ik veel en dan praat iedereen zo over je", vervolgt Janssen, die vindt dat hij op alle vlakken beter is geworden dit seizoen. "Ik ben veel rustiger geworden, ben nu echt een aanspeelpunt voor het team. Dat het team fantastisch presteert, helpt ook zeker mee."

Voor Janssen wordt het een spannende week. Vrijdag maakt Danny Blind bekend wie er in de definitieve selectie worden opgenomen voor de oefenwedstrijden tegen Frankrijk en Engeland. "Als je in de voorselectie zit, zit je er terecht in. Ik hoop dat ik erbij zit, maar de waardering is er natuurlijk al. Natuurlijk baal ik even als het niet gaat gebeuren, maar dan ga ik met Jong Oranje mee. Die spelen twee wedstrijden in Spanje", aldus de aanvaller in gesprek met RTV Noord-Holland.