Van den Brom ziet superspits in wording: 'Van onschatbare waarde voor ons'

13 maart om 10:01

John van den Brom is een tevreden trainer. De oefenmeester van AZ zag zijn ploeg zaterdag met 0-2 winnen van Willem II. Vincent Janssen was, niet voor het eerst dit seizoen, de grote held van de Alkmaarders.

Janssen maakte beide treffers en staat inmiddels al op negentien doelpunten. En dat terwijl de spits vorig seizoen nog in de Jupiler League speelde voor Almere City. "Hij is sterker geworden, heeft veel meer overzicht gekregen in het strafschopgebied en is veel rustiger", zegt Van den Brom in gesprek met FOX Sports.

"Hij is bijna van onschatbare waarde geworden voor ons", vervolgt de trainer zijn lofzang, die zijn pupil voor het eerst opgenomen zag worden in de voorselectie van het Nederlands elftal. "Zo'n voorselectie doet dan ook bijna niets met hem. Hij geniet er natuurlijk van, maar gaat gewoon op dezelfde weg door. Het is ook een kwaliteit om gewoon jezelf te blijven."

AZ had het op bezoek bij Willem II lang lastig. Toch was Van den Brom niet ontevreden. "AZ heeft hier vijf jaar lang niet gewonnen, dat zegt wel iets. We hebben de rust bewaard, dat is ook een ontwikkeling van de ploeg. We weten nu dat de kansen vanzelf zullen komen."