In het kort: Lazio wint Nederlands onderonsje, Van Persie matchwinner

13 maart 2016 om 23:15

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Napoli en Lazio boeken zeges
Zowel SSC Napoli als SS Lazio heeft zondagavond een zege geboekt in de Serie A. Napoli, de nummer twee van de ranglijst, won op bezoek bij Palermo met 1-0. Topscorer Gonzalo Higuain tekende vanaf de strafschopstip voor de enige treffer van het duel. Miroslav Klose was bij Lazio de grote man. Dankzij twee goals van de 37-jarige Duitser werd er met 2-0 gewonnen van Atalanta Bergamo. Bij Lazio stonden drie Nederlanders in de basis: Edson Braafheid, Wesley Hoedt en Ricardo Kishna. Marten de Roon deed bij Atalanta negentig minuten mee. 

Van Persie belangrijk voor Fenerbahçe
Robin van Persie heeft zijn werkgever Fenerbahçe zondagavond drie punten bezorgd. De Nederlandse aanvaller maakte in de 53e minuut van het thuisduel met Kayserispor de enige treffer van het duel: 1-0. De bezoekers kregen liefst drie rode kaarten en eindigden de wedstrijd dus met acht man. Door de zege is Fenerbahçe voorlopig weer koploper in de Turkse competitie. Besiktas kan de koppositie aanstaande dinsdag weer overnemen. 

Kane schiet Spurs naar zege
Tottenham Hotspur heeft zondagavond een 2-0 zege geboekt op hekkensluiter Aston Villa. Harry Kane was de grote man aan de zijde van de Londenaren. De jonge spits scoorde zowel voor als na de pauze. Door de overwinning in Birmingham is Tottenham koploper Leicester City tot op twee punten genaderd. Leicester komt zelf nog in actie. Maandagavond ontvangen The Foxes laagvlieger Newcastle United. 

AC Milan morst punten
AC Milan is niet in vorm, want ook zondag werden er weer punten verspeeld door de Italiaanse grootmacht van weleer. Op bezoek bij Chievo Verona werd er met 0-0 gelijkgespeeld. Milan verloor niet alleen punten, maar ook de jonge doelman Gianluigi Donnarumma, die al naar achttien minuten naar de kant moest. Dat kwam door een botsing met Alessio Romagnoli, waarna Donnarumma duizelig was. Christian Abbiati verving hem.

Britse leiding PSV
Mark Clattenburg gaat de return tussen PSV en Atlético Madrid in goede banen leiden. De Engelsman is door de de UEFA aangewezen als arbiter voor de return in de achtste finale van de Champions League. Hij zal worden geassisteerd door zijn landgenoten Simon Beck en Jake Collin. Als vierde official fungeert Stuart Burt, eveneens een Brit. Het duel heeft dinsdag plaats in Madrid.

Letschert geblesseerd
Timo Letschert is wederom geblesseerd geraakt aan zijn schouder. De verdediger van FC Utrecht, die is opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal, moest al vroeg in het duel met ADO Den Haag gewisseld worden. Door de blessure staan mogelijke interlands met Oranje op de tocht. Letschert had al vaker last van zijn schouder, die opnieuw uit de kom leek te schieten na een verkeerde landing.