Feyenoord-duo van gewilde aanwinsten naar bankzitters: "Een grote stap"

13 maart om 13:55

Voor Marko Vejinovic en Jan-Arie van der Heijden staat er zondag in Arnhem een pikant duel op het programma. De twee nemen het met Feyenoord op tegen Vitesse, waar ze vorig seizoen nog onder contract stonden. Beide spelers beginnen echter op de bank.

De overstap naar Feyenoord valt Vejinovic en Van der Heijden vooralsnog zwaar. "Het is moeilijk. Het is een grote stap voor ze", reageert trainer Giovanni van Bronckhorst in gesprek met FOX Sports. "Als trainer moet je altijd keuzes maken en dat doe ik dan ook. Dat betekent voor hen dat ze vandaag niet starten."

Waar Vejinovic en Van der Heijden het moeilijk hebben, gaat het Davy Pröpper voor de wind. Hij verruilde Vitesse afgelopen zomer voor PSV. Volgens Van Bronckhorst is die situatie echter niet te vergelijken met die van zijn spelers. "Iedere speler pakt het anders op, een overgang naar een andere club. Ik heb dat ook een paar keer meegemaakt. Bij de één gaat dat sneller dan bij de ander. Ik denk niet dat je spelers met elkaar moet vergelijken."

"Feit is wel dat we met ze bezig zijn om die stap te maken, zodat ze wel elke week kunnen beginnen. Ik denk dat het de eerste helft van het seizoen goed is gegaan, zoals eigenlijk met het hele team. Daarna hebben we natuurlijk een mindere fase gehad, waarbij niet alleen zij, maar het hele elftal minder presteert. Na een lange reeks zijn we daar uitgeklommen en nu wil ik het elftal die dat hebben gedaan laten staan", besluit Van Bronckhorst.