'Everton trekt de geldbuidel open en wil liefst drie spelers losweken bij City'

13 maart om 14:06

Everton plaatste zich zaterdagavond ten koste van Chelsea (2-0) voor de halve finales van de FA Cup. Maar in de competitie loopt het wat stroef voor The Toffees. Daarom wil de club uit Liverpool zich versterken met maar liefst drie spelers van Manchester City. 

Volgens The Daily Star wil Everton in de zomer drie spelers van Manchester City halen. Het zou om Jesus Navas, Wilfried Bony en Eliaquim Mangala gaan. Laatstgenoemde maakte enkele seizoenen geleden nog furore bij Standard Luik. Het City-trio kan niet altijd op speelminuten rekenen in Manchester en een transfer behoort dus tot de mogelijkheden.

Hoewel Everton zich zaterdag, met dank aan Romelu Lukaku, nog plaatste voor de halve finale van de FA Cup, wil het Everton-bestuur meer. De club bezet momenteel de twaalfde plek in de Premier League. Te weinig voor een club met het imago van Everton. Daarom willen The Toffees enkele verse krachten halen in de zomer om de selectie van een kwaliteitsimpuls te voorzien. Daar mogen de nodige miljoenen voor nodig zijn.