PSG dankzij geniale Zlatan en absurde uitslag nu al kampioen in Frankrijk

13-03-2016 15:49
15

Paris Saint-Germain is kampioen van Frankrijk. De hoofdstedelingen maakten een waar feest van het kampioensduel met Troyes en lieten geen spaan heel van de opponent (0-9). Zlatan Ibrahimovic was aan het vlammen en tekende voor vier fraaie goals.

Op acht speelronden voor het einde is het verschil met nummer twee AS Monaco 25 punten, wat betekent dat PSG wel héél vroeg kampioen is geworden. In de eerste helft zag het er al naar uit dat PSG ook bij Troyes geen punten zou verspelen. Edinson Cavani gaf het startsein na veertien minuten met de 0-1, waarna Javier Pastore vier minuten later uit een sublieme assist van Zlatan de 0-2 maakte. Na negentien minuten stond het 0-3 door Adrien Rabiot.

Tot vlak na rust bleef het vervolgens rustig, maar in de tweede helft brak de periode van Zlatan aan. Hij maakte in een tijdsbestek van tien minuten liefst drie goals. De eerste na 46 minuten, de derde na 56 minuten. Daardoor stond het vroeg in de wedstrijd al 0-6. Matthieu Saunier maakte het nog wat erger voor Troyes, hij maakte na 59 minuten een eigen goal (0-7). Cavani miste een kwartier voor tijd nog een strafschop, maar hij benutte de rebound.

Zlatan bekroonde een puike pot met de 0-9 vlak voor tijd, waarna PSG de champagne kon ontkurken. Het is alweer de elfde landstitel voor Zlatan uit zijn loopbaan.

Bekijk ook: de eerste drie goals en sublieme assist van Zlatan in beeld