Feyenoord steelt drie punten bij armoedig Vitesse door late treffers

13 maart om 16:20

Feyenoord heeft zondagmiddag de drie punten gepakt in Arnhem. In een draak van een wedstrijd werd Vitesse met 0-2 verslagen, door doelpunten van Michiel Kramer en Bilal Basacikoglu.

De eerste helft van Vitesse – Feyenoord was in twee woorden te omschrijven: abominabel slecht. De twee ploegen speelden zonder zelfvertrouwen en susten de toeschouwers in het Gelredome in slaap. Eljero Elia, die na een roerige week 'gewoon' in de basis mocht beginnen van Giovanni van Bronckhorst, en Kramer kregen wel kansjes, maar deden daar niets mee.

Na rust werd het iets vermakelijker in Arnhem, mede dankzij de inbreng van Rick Karsdorp. De rechtsback stoomde steeds vaker op aan de rechterkant en bediende Kramer na een klein uur spelen op een haar na. Ruim een kwartier voor tijd lukte het wél. Karsdorp slingerde de bal de zestien in en Kramer was er als de kippen bij om de 0-1 voor zijn rekening te nemen.

In de slotfase kwam de Rotterdamse voorsprong niet meer in gevaar, ook omdat Vitesse totaal machteloos was in aanvallende zin. Een smet op de zege van Feyenoord was het uitvallen van Terence Kongolo. De linksback, die vervangen werd door Miquel Nelom, ging per brancard van het veld. Ook Dirk Kuyt viel uit met een (op het oog lichte) blessure.

Na dat medische bulletin werd het alsnog 0-2 voor Feyenoord. Bilal Basacikoglu zorgde er met een schot in de verre hoek voor dat Feyenoord de derde plek in de Eredivisie weer overneemt van AZ. De twee clubs staan op gelijke hoogte, maar de Rotterdammers hebben een beter doelsaldo. Vitesse zakt naar plek zeven.