De Boer waarschuwt voor PSV-fout: 'Het kan niet op tachtig procent'

13 maart om 16:41

Ajax krijgt zondagmiddag tegen NEC de kans om de koppositie over te nemen van PSV. De Eindhovenaren speelden zaterdag met 1-1 gelijk tegen sc Heerenveen, tot tevredenheid van Frank de Boer.

"De eerste helft heb ik wel gezien. De tweede zat ik in een sporthal bij een handbalwedstrijd van mijn dochter te kijken", laat de Ajax-trainer weten aan FOX Sports. Wat deed hij toen het was afgelopen in het Philips Stadion? "Een klein 'yesje'", glimlacht De Boer. "Je kan de koppositie overnemen, maar je weet gewoon dat je elke wedstrijd hetzelfde moet brengen. Ook tegen NEC."

De Boer waarschuwt zijn elftal niet dezelfde fout te maken als PSV. "Je kan het niet op tachtig of negentig procent. Je zal altijd honderd procent moeten geven. NEC is gewoon een heel stugge tegenstander, maar ik heb wel het gevoel dat we er klaar voor zijn." Bij Ajax staan Mitchell Dijks, Davy Klaassen, Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer op scherp.

"Zij moeten gewoon hun eigen spel spelen", stelt De Boer. "Zo heel veel gele kaarten hebben ze ook weer niet gehad in al die wedstrijden, dus zij moeten gewoon zorgen dat ze er verstandig mee omgaan. Als de stand het toelaat, zou je maatregelen kunnen nemen. Maar op dit moment hebben we gewoon drie punten nodig tegen NEC."