Elia: 'Mensen die alleen maar negatieve dingen over me willen schrijven'

13 maart om 17:31

Eljero Elia stond zondagmiddag 'gewoon' in de basis van Feyenoord tijdens het gewonnen competitieduel met Vitesse (0-2). Terecht, oordeelt de aanvaller zelf in een merkwaardig interview met FOX Sports.

Elia heeft een bewogen week achter de rug, waarin hij zich moest melden bij de politie na een vermeend handgemeen in het centrum van Rotterdam twee weken geleden. "Het heeft niet zoveel met me gedaan", reageert hij. "Het is zonde dat ik weer in zo'n situatie terechtkom. Ik weet dat er veel kapers op de kust staan, die alleen maar negatieve dingen over me willen schrijven. Maar ja..."

"Ik heb mijn excuses aangeboden aan het team en de rest van de club. Ik had daar op dat moment niet moeten zijn, ook al was het heel onschuldig. Wat kan ik er meer over zeggen? Ik moet gewoon m'n voeten laten spreken, goed voetballen en zorgen dat ik er voor het team ben. Meer niet."

Elia heeft wel een idee waarom hij opnieuw om de verkeerde redenen in het middelpunt van de belangstelling staat. "Het heeft te maken met het feit dat ik een zogenaamde bekende Nederlander ben", zegt hij. "Natuurlijk weet ik dat ik dan gezeik krijg, maar gelukkig had ik twee dagen vrij. Ik heb binnen gezeten. Niet leuk, vooral niet voor de mensen die van me houden.

Spijt en onschuld
De Feyenoorder belooft beterschap en is naar eigen zeggen onschuldig. "Ik weet honderd procent zeker dat zoiets me niet meer gaat gebeuren. Maar ik ben ook de jongen die niks heeft gedaan. Ik ben weggegaan, de volgende dag hoor ik wat er is gebeurd. Wat kan je er dan aan doen? Niet zoveel."

"Ik moet gewoon niet in zulke situaties komen, het gebeurt andere jongens ook niet. Jullie gaan vanzelf wel horen dat ik onschuldig ben. Ik ben benieuwd of jullie dat dan ook gaan opschrijven. Of ik de komende tijd nog uit ga? Sowieso niet, want we spelen niet meer op donderdag toch?", lacht hij. "Als m'n vrouw me laat gaan, ga ik. Anders niet."