Van Bronckhorst vol lof: 'Hij maakt weer het verschil en laat het ook zien'

13 maart om 17:53

Giovanni van Bronckhorst maalde er na afloop niet om dat de amusementswaarde bij Vitesse - Feyenoord niet bijster hoog was. De trainer vond dat zijn ploeg plichtsgetrouw speelde in Arnhem.

"Het belangrijkste is dat je de wedstrijden wint. Dat hebben we vandaag gedaan en dat is fantastisch natuurlijk", zei Van Bronckhorst na de 0-2 zege tegen FOX Sports. "We hebben niets weggegeven, stonden heel compact en hebben gewacht op de kansen. Uiteindelijk scoor je twee keer, waar je drie of vier keer had kunnen scoren."

Van Bronckhorst moest Dirk Kuyt voor het eerst dit seizoen wisselen en bracht Bilal Basacikoglu binnen de lijnen. Dat bleek een gouden wissel. "Het heeft heel goed uitgepakt", aldus de trainer, die de invaller de 0-2 zag maken in Arnhem. "Hij had een goede invalbeurt. Je brengt toch wat anders in het team, wat dynamischer, wat snelheid." Tegen RTV Rijnmond: "Vorige week viel hij goed in, nu maakt hij weer het verschil. Hij heeft veel kwaliteiten, dat laat hij zien de laatste weken."

Ook Rick Karsdorp kon op complimenten rekenen. De rechtsback gaf alweer zijn zevende assist van het seizoen. De laatste Feyenoord-verdediger die meer assists gaf, was Van Bronckhorst zelf. "Ik hoop dat hij mij nog overtreft, dat zal wel lukken", glimlacht de trainer tot slot bij FOX.