Spelersrapport: Verdedigers vallen door de mand bij teleurstellende remise

13 maart om 18:45

Ajax is er niet in geslaagd om de koppositie over te nemen van PSV. De ploeg van trainer Frank de Boer controleerde tegen NEC, maar kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. AjaxPrimeur maakt rapport op.

Jasper Cillessen – 6,5: Kreeg kort na de 1-0 een treffer om de oren, maar dat was vooral het centrale verdedigingsduo aan te rekenen. Cillessen greep kort daarvoor nog kordaat in ten opzichte van Anthony Limbombe. Ook de 2-2 viel hem niet te verwijten.

Joël Veltman – 6: Degelijk optreden van de gelegenheidsback. Kon echter niet tippen aan zijn uitstekende vorm van de laatste weken.

Mike van der Hoorn – 4,5: Waar te beginnen? Er ging veel mis bij de goal van Navarone Foor, maar Van der Hoorn liet zich wel erg makkelijk uit spelen. Bij de 2-2 werd de mandekker opnieuw afgetroefd, dit keer door Christian Santos.

Nick Viergever – 4,5: Net als Van der Hoorn was hij debet aan de snelle 1-1 van NEC. Liet zich simpel naar buiten lokken door een Nijmeegse bliksemafleider, waardoor Foor kon doorlopen.

Mitchell Dijks – 6: Ajax controleerde en Dijks kon daardoor een aantal keer aan zijn welbekende rushes beginnen. Ontsnapte nog wel aan een gele kaart, waardoor hij de topper tegen PSV had moeten missen.

Nemanja Gudelj – 6: De Serviër kwam redelijk goed voor de dag. NEC speelde echter compact en dan is Gudelj niet de aangewezen persoon om met de oplossing te komen.

Riechedly Bazoer – 5,5: Had een paar goede pogingen, maar speelde toch niet zijn beste wedstrijd. Liet af en toe na om het spel te versnellen.

Davy Klaassen – 6,5: Kreeg in de slotfase nog een dot van een kans op de 3-2, maar zijn schot strandde in een kluwen van NEC-spelers. De aanvaller begon aarzelend, maar herpakte zich.

Lasse Schöne – 5,5: De Deen kreeg de voorkeur boven El Ghazi, maar was eigenlijk onzichtbaar. Werd na zeventig minuten dan ook afgelost door diezelfde El Ghazi.

Arek Milik – 6,5: Scoorde weer. De Pool is nu al vier duels op rij trefzeker. Tegen NEC lukte lang niet alles bij Milik, maar werkte opnieuw hard voor het team.

Amin Younes – 7: Was wederom belangrijk voor Ajax. De Duitser was zijn directe tegenstander meermaals te snel af en stond aan de basis van de 2-1.

Invallers:

Anwar El Ghazi – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Viktor Fischer – x: Speelde te kort voor een beoordeling.