Ajacied ontsnapt aan rood: "Ik schrik ervan dat ik hem best hard raak"

13 maart om 19:11

Mike van der Hoorn had de nodige mazzel in de slotfase van Ajax – NEC. Bij een 2-2 stand raakte de verdediger van de Amsterdammers zijn directe tegenstander Christian Santos vol in het gezicht.

Na afloop van het duel, dat ook in een 2-2 gelijkspel eindigde, werd Van der Hoorn geconfronteerd met de elleboogstoot. "Ik ben natuurlijk iets groter dan hij, dus dan komt-ie sneller tegen z'n hoofd. Het was in ieder geval totaal niet mijn intentie om hem op z'n hoofd te raken", reageert hij tegenover FOX Sports.

Van der Hoorn krijgt vervolgens de beelden te zien. "Ja, ik wil gewoon wegwuiven. Ik heb niet de gedachte gehad om hem op z'n hoofd te raken", stamelt de verdediger. "Ik raak hem wel, dat zie ik nu. Ik schrik ervan dat ik hem best hard raak. Dat mag ook niet. Maar ik doe het niet bewust."

De elleboogstoot van Van der Hoorn werd niet bestraft door scheidsrechter Pol van Boekel, waardoor hij beschikbaar is voor de Eredivisie-topper van volgende week zondag tegen PSV. Van Boekel nam het incident immers waar, waardoor de aanklager niet in actie lijkt te kunnen komen.