Klaassen doet oproep na teleurstellende remise: "Was een uitgelezen mogelijkheid"

13 maart om 20:30

Ajax verspeelde zondagmiddag twee dure punten tegen NEC. In de Arena kwamen de Amsterdammers niet verder dan een 2-2 remise, terwijl de koppositie -na eerder puntenverlies van titelconcurrent PSV - juist voor het oprapen lag. Davy Klaassen baalde na afloop dan ook als een stekker. 

Ajax kreeg met name na de pauze volop kansen om de wedstrijd te beslissen. NEC-goalie Brad Jones lag telkens in de weg. "We kregen best veel kansen. Normaal gesproken schieten we die erin. We hadden genoeg mogelijkheden om hier te winnen", aldus de Ajax-aanvoerder in gesprek met FOX Sports. "We staan een paar keer niet goed bij de tegengoals. Die krijgen we dan te gemakkelijk tegen."

"We speelden niet zoals in de afgelopen weken", vervolgde de Oranje-international zijn analyse. "We moeten nu kritisch zijn. Volgende week moet het beter dan vandaag. Dit was een uitgelezen mogelijkheid om de koppositie over te nemen, maar helaas.

Volgende week zondag neemt Ajax het in Eindhoven op tegen koploper PSV. Het gat tussen de nummer een en twee van de ranglijst bedraag slechts één punt.