Update: Heerenveen bevestigt gesprekken met beoogde versterking

14 maart om 17:34

Jurgen Streppel lijkt heel dicht bij een akkoord met sc Heerenveen. De Telegraaf meldt dat de trainer na het seizoen bijna zeker het stokje van interim-trainer Foppe de Haan overneemt.

Heerenveen en Streppel zijn nog één goed gesprek verwijderd van een akkoord, stelt de krant. Alleen het huidige contract van Streppel bij Willem II kan dan nog roet in het eten gooien. De trainer van de Tilburgers ligt tot medio 2017 vast bij de Tricolores en moet waarschijnlijk een afkoopsom opbrengen, waardoor het toch nog even kan duren. Leeuwarder Courant meldt overigens dat er al een akkoord is; een presentatie is aanstaande.

Streppel komt oorspronkelijk uit Apeldoorn en brengt dus geen extra Fries bloed naar Heerenveen. De coach wilde niet ingaan op de geruchten over een eventuele transfer naar de Friese club. "Ik focus me helemaal op Willem II en dan vooral op de thuiswedstrijd tegen AZ", zei de hoofdpersoon voor afgelopen speelronde. Die thuiswedstrijd ging met 0-2 verloren door twee goals van goudhaantje Vincent Janssen.

Update 17.34 uur
Heerenveen heeft inmiddels tegenover FOX Sports bevestigd dat er gesprekken waren met Streppel. Een akkoord is nog niet bereikt volgens de Friezen. Alles wijst er echter op dat op korte termijn een overeenkomst wordt gesloten, aangezien LC al heeft gemeld dat er een akkoord ligt.