Update: Fit PSV zonder Maher naar Madrid, Cocu neemt geschorste Pereiro wel mee

14 maart om 09:15

PSV kent in aanloop naar het Champions League-duel met Atlético Madrid nauwelijks personele problemen. Alleen Gaston Pereiro is geschorst en Simon Poulsen ontbreekt nog steeds. Wel constateert Jetro Willems vermoeidheid bij zichzelf.

Phillip Cocu heeft volgens het Eindhovens Dagblad twee opties om het gat van Pereiro op te vangen. Hij kan Florian Jozefzoon of Adam Maher weer bij de selectie halen. Voor de laatste mogelijkheid geldt dat Cocu over voldoende middenvelders beschikt.

Linksback Willems is naar eigen zeggen een beetje moe. Hij noemde vermoeidheid als een van de oorzaken voor zijn mindere optreden van zaterdag tegen sc Heerenveen (1-1). "Een paar dagen geleden begon de vermoeidheid al een beetje op te lopen. Als je slim bent, zeg je ’ik laat deze even schieten’. Maar ik ben een jongen die altijd honderd procent wil geven voor het team", zegt Willems tegen De Telegraaf.

Willems vervolgt: "Ik ga niet piepen dat ik acht maanden niet heb gespeeld. Maar ik ben halverwege ingestroomd en dat is een groot verschil met als je een normale seizoensvoorbereiding afwerkt. Daarom moet ik tweehonderd in plaats van honderd procent geven."

Tegen Heerenveen raakte Willems weer geblesseerd aan zijn enkel, maar dit speelt hem dinsdag geen parten.

Update 9.15 uur: Adam Maher maakt geen deel uit van de selectie van PSV voor het duel met Atlético Madrid. De middenvelder blijft achter in Eindhoven. Gastón Pereiro stapt ondanks een schorsing wel in het vliegtuig, meldt PSV op zijn website. Phillip Cocu neemt in totaal 21 spelers mee naar de Spaanse hoofdstad.

De selectie: Zoet, Pasveer, Koopmans; Isimat, Moreno, Arias, Bruma, Pröpper, Pereiro, Schaars, De Jong, Narsingh, Jozefzoon, Willems, Lestienne, Guardado, Locadia, Brenet, Van Ginkel, Hendrix en De Wijs.