'Heb hem vaak zien invallen en had toen beter op de bank kunnen blijven zitten'

14 maart om 08:41

Bilal Basacikoglu was zondag belangrijk voor Feyenoord. De buitenspeler maakte de 0-2 op bezoek bij Vitesse. Toch kan hij Adri van Tiggelen niet overtuigen.

"Hij maakte een mooie goal, maar als je daarmee tevreden bent na anderhalf jaar bij Feyenoord... Ik heb hem vaak genoeg zien invallen en toen had ik het idee dat je hem beter op de bank had kunnen laten zitten. Ik heb verder nog niet veel van hem gezien. Vorige week een assist? Ja, dan heb je het over Cambuur", zegt Van Tiggelen, die een verleden heeft bij Sparta Rotterdam, in FC Rijnmond.

Ook Eljero Elia kon de analist niet bevredigen. "Ondanks zijn snelheid zoekt hij nooit de diepte. Hij wil altijd de bal in zijn voeten hebben en een actie maken. Hij heeft alles in zich, maar het komt op mij over alsof hij het niet wil." Feyenoord mist aankomend weekeinde Dirk Kuyt vanwege een schorsing. "Al speel je met zeven spelers tegen De Graafschap, dat maakt toch niet uit. Ik denk dat het voor Dirk ook eens lekker is om een week eruit te zijn. "