Analytici praten 'kletskoek' over belangrijke week PSV: "Dit is typisch geneuzel"

14 maart om 08:55

De belangrijke week van PSV was zondagavond ook onderwerp van gesprek bij Studio Voetbal. De analytici bogen zich over de komende wedstrijden tegen Atlético Madrid en Ajax.

De cruciale week begon PSV slecht met een gelijkspel tegen sc Heerenveen (1-1). "PSV straalde niet uit dat dit de belangrijkste week van het seizoen is. Wat ervan afstraalde was dat ze de wedstrijd tegen Heerenveen niet belangrijk vonden, maar die van dinsdag wel", zei Youri Mulder.

Volgens Pierre van Hooijdonk is het duel van zondag met Ajax de belangrijkste. "De Champions League gaan ze niet winnen, dus je moet zorgen dat je kampioen wordt. Dan plaats je je voor het miljoenenbal van volgend jaar", aldus de voormalige spits.

Mulder onderstreept dat. "In het voetbal speelt de olympische gedachte. Meedoen is belangrijker dan winnen, want meedoen betekent weer miljoenen extra. Dus is zondag een hele belangrijke wedstrijd."

"Dit is gewoon kletskoek", reageerde Arno Vermeulen. "Je gaat volle bak tegen Atlético en volle bak tegen Ajax. Dit is typisch geneuzel."