In het kort: Torres beschikbaar tegen PSV, Groningen-assistent naar JL

14 maart om 23:08

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Torres inzetbaar tegen PSV
Fernando Torres maakt deel uit van de wedstrijdselectie van Atlético Madrid voor het Champions League-duel met PSV. De aanvaller ontbrak in het laatste competitieduel met Deportivo La Coruña vanwege een lichte knieblessure, maar is voldoende hersteld voor het duel met de Eindhovenaren. 

Lukkien nieuwe coach FC Emmen
Dick Lukkien is vanaf volgend seizoen de nieuwe trainer van FC Emmen. De huidige assistent-trainer van FC Groningen neemt het stokje over van de vertrokken Marcel Keizer. Dat betekent dat Ernest Faber, die na dit seizoen de nieuwe trainer van FC Groningen wordt, op zoek moet naar een nieuwe assistent. Emmen had al lange tijd een oogje op Lukkien, die er geen geheim van maakte graag op eigen benen te willen staan.

Sneijder-maatje verliest vader
Een vreselijk bericht voor Umut Bulut. De aanvaller van Turkse komaf heeft zijn vader verloren bij de aanslagen in Ankara. Wesley Sneijder is daarvan op de hoogte en toonde respect naar Bulut. Hij condoleerde zijn ploeggenoot. 'Het is vreselijk triest nieuws voor jou en je familie. Mijn gedachten gaan naar jullie uit', aldus Sneijder op Twitter

Bondscoach Georgië
Vladimir Weiss heeft een contract getekend bij de Georgische voetbalbond. Hij tekende tot medio 2018, tot na het WK van 2018 in Rusland. De Slowaak was vier jaar bondscoach van zijn eigen land en volgt bij Georgië Kachaber Tskhadadze op. Hij kon de Georgiërs niet naar het EK 2016 in Frankrijk leiden. In de kwalificatiereeks in aanloop naar het WK 2018 zijn Wales, Oostenrijk, Servië, Ierland en Moldavië de tegenstanders voor Weiss en consorten.

Fellaini niet geschorst
De Europese voetbalbond is Marouane Fellaini goed gezind. De UEFA heeft besloten om geen verdere sanctie op te leggen aan de Rode Duivel na zijn elleboog op Liverpool-speler Emre Can. De gemene overtreding werd afgelopen donderdag in het Europa League-duel tussen Liverpool en Manchester United gemaakt. In de tweede helft toonde Fellaini zich van zijn minste kant door zijn elleboog in het gezicht te planten van Can.

Hahn dankt Feyenoord-fans
Warner Hahn kampt met een zware knieblessure. Begin dit jaar scheurde de doelman van Feyenoord zijn voorste kruisband af, waardoor het seizoen voor Hahn voorbij is. Hij richt zich via Instagram tot zijn fans. 'Vandaag weer even op de club geweest. Alles verloopt goed en ben nu 3 weken na de operatie. Nog een hele lange weg te gaan. Bedankt voor alle berichten van jullie. Jullie zorgen ervoor dat het iets makkelijker is', luidt het dankwoord aan de supporters.

ADO akkoord
ADO Den Haag heeft maandag het schikkingsvoorstel van 10.000 euro boete, waarvan de helft voorwaardelijk, geaccepteerd. Dat meldt Voetbal International. De eredivisionist kreeg de boete opgelegd door de KNVB naar aanleiding van de racistische spreekkoren aan het adres van Riechedly Bazoer in de competitiewedstrijd tussen ADO en Ajax.

Opvallend besluit Wang
Eigenaar Hui Wang heeft ADO Den Haag opgezadeld met een nieuw directielid. Li Zheng is naar voren geschoven om de gang van zaken in de residentiestad in de gaten te houden, meldt Omroep West. De aanstelling betekent kort gezegd dat algemeen directeur Jan Willem Wigt bij al zijn acties zal worden gecontroleerd. Wang was de afgelopen dagen in Den Haag en liet al blijken ontevreden te zijn met de huidige situatie. De 3,7 miljoen euro waar ADO nog altijd op wacht is nog niet betaald.

UEFA laat United-fans lopen
Manchester United wordt niet gestraft voor de onsmakelijke spreekkoren die de supporters afgelopen donderdag ten gehore brachten op Anfield. In de Europa League-wedstrijd tegen Liverpool (2-0) werd het Heizel- en Hillsborough-drama belachelijk gemaakt. De UEFA stelt echter geen onderzoek in naar de spreekkoren. De leiding van United liet al weten zich te schamen voor het gedrag van de eigen fans.

Van Aken met schrik vrij
Joost van Aken moest zaterdag tegen PSV gewisseld worden vanwege een blessure, maar sc Heerenveen heeft de centrale verdediger aankomend weekeinde weer terug. Hij kan gewoon spelen tegen Heracles Almelo. "Joost klaagde in de pauze over hoofdpijn en kon met één oog niet goed zien", zegt fysiotherapeut Erik ten Voorde op de clubsite. "Hij traint maandagochtend mee en als hij geen hoofdpijn ontwikkelt, lijkt het allemaal mee te vallen."

Vitesse verwijdert spandoek
Rob Maas is niet geliefd bij het Vitesse-publiek. De fans lijken de trainer, de opvolger van de vertrokken Peter Bosz, liever kwijt dan rijk. Zondag besloot de club in te grijpen door een spandoek over Maas te verwijderen. 'We hebben de Rijn, we motten geen Maas', stond op het doek. "Het is het clubbeleid dat we spandoeken weghalen, als er op de man wordt gespeeld", meldt Wiebe Nelissen, woordvoerder van Vitesse.