Gudelj haalt Cruijff-uitspraak van stal: "Dat had meer moeten zijn"

14 maart om 11:00

Nemanja Gudelj leek er maar weinig van te begrijpen dat er zondag na negentig minuten voetbal 2-2 op het scorebord stond in de Arena. Ajax verzuimde tegen NEC de koppositie over te nemen van PSV.

"Ik denk dat als je gister hebt gekeken en je ziet dat PSV punten verspeelt en je weet dat je thuis tegen NEC moet spelen en je speelt gelijk na twee keer voor te komen, dan is dat extra zuur", zegt Gudelj tegen AT5. "De eerste goal is onnodig en de tweede goal komt uit een omschakeling van hen en die vond ik ook zeer onnodig. Uiteindelijk verspeel je uit twee omschakelmomenten punten."

Ajax loste zo'n twintig schoten op het Nijmeegse doel, maar scoorde slechts twee keer. "Dat had meer moeten zijn", aldus de Serviër. "Ik denk dat er in de eerste helft ook een aantal passes en aannames waren die een beetje slordig waren. We hadden meer op het goal moeten schieten, want uiteindelijk, als je niet op het goal schiet dan kan die nooit zitten."

Gudelj denkt niet dat het resultaat veel invloed heeft op de wedstrijd tegen PSV. "Als we hadden gewonnen was je iets makkelijker naar Eindhoven gegaan. Maar ik denk over het algemeen dat het een wedstrijd op zich is. Wij gaan er naar toe voor de volle winst. Wij gaan ons best doen en ik hoop dat we terugkomen met de volle drie punten."