Update: Van Boekel komt belofte na en laat Van der Hoorn lopen

14 maart om 13:29

Mike van der Hoorn hoeft niet te vrezen dat hij de topper tegen PSV mist door een schorsing. De Ajax-verdediger plaatste zondag in de slotfase van het duel met NEC (2-2) zijn elleboog in het gezicht van Christian Santos, maar scheidsrechter Pol van Boekel heeft de situatie beoordeeld.

De aanklager betaald voetbal staat daardoor buitenspel en kan niet alsnog een sanctie opleggen. "Ik heb Santos toegesproken, omdat ik vond dat hij te veel theater maakte", reageert Van Boekel in De Telegraaf. "Ik zag dat er wel iets gebeurde, maar volgens mij probeerde Van der Hoorn zich los te rukken. Er was licht contact, maar ik vond het niet nodig om een kaart te trekken."

Van der Hoorn schrok zelf ook van het moment, gaf hij al toe. "Ik wilde Santos wegduwen en dacht dat ik hem op zijn borst raakte, maar het was zijn kin. Er was geen enkele opzet bij. 'Niets aan de hand', zei de scheidsrechter ook."

Update 13.29: Mike van der Hoorn hoeft niet langer te vrezen voor een schorsing, meldt De Telegraaf. De verdediger van Ajax gaat vrijuit na zijn elleboog op de kin van Christian Santos in de competitiewedstrijd tegen NEC (2-2). Pol van Boekel, scheidsrechter van dienst, nam het incident waar en heeft dat maandagochtend ook bij de KNVB verklaard, waardoor de aanklager niet in actie kan komen.