PSV-lieveling daagt 'kleine club' Arsenal uit: 'We konden lekker rondtikken'

14 maart om 15:34

Arsenal werd zondag na twee eindzeges op rij uitgeschakeld in de kwartfinale van de FA Cup. Watford was met 1-2 te sterk voor de hoger aangeslagen stadgenoot, tot blijdschap van Heurelho Gomes.

De Braziliaanse doelman van Watford trekt maandag een lange neus naar Arsenal, dat zijn derde nederlaag op rij leed in het Emirates Stadium. "Als Arsenal speelt tegen grote clubs, dan spelen ze als een kleine club", zegt Gomes, die overigens niet in actie kwam, smalend tegen ESPN Brazil.

"Of ze op korte termijn een prijs gaat pakken? Nee, dat denk ik niet. Die indruk geven ze in elk geval niet. We wisten dat als we de ballen zouden hebben, we gewoon lekker konden rondtikken. Arsenal geeft tegenstanders altijd veel te veel ruimte. Ook defensief is het allemaal niet echt sterk."

Gomes heeft een verleden bij Tottenham Hotspur, de aartsrivaal van Arsenal. Hij kwam ook uit voor PSV. "Het was een mooie wedstrijd, waar we sowieso al met veel zelfvertrouwen aan begonnen. Het was ook een goed moment om tegen Arsenal te spelen, want woensdag komen ze FC Barcelona tegen."