De Guzman wil zelfde lijdensweg jonge talenten voorkomen: "Dat was zwaar voor mij"

14 maart om 18:35

Jonathan de Guzman zit niet in de beste fase van zijn carrière. De middenvelder komt op huurbasis uit voor Carpi, een degradatiekandidaat uit de Serie A. Na een ongelukkige periode bij Napoli koos de Canadese Nederlander voor speelminuten.

Na een goed jaar bij Napoli raakte hij door een blessure buiten beeld. "Ik heb een goed jaar achter de rug gehad bij Napoli. Ik had het heel erg naar mijn zin. Maar de afgelopen zes maanden was wel de moeilijkste periode van mijn carrière", zegt De Guzman. Tegenwoordig komt hij uit voor Carpi en daar doet hij hetgeen hij het liefst doet: "Spelen, spelen en nog meer spelen", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

De Guzman heeft een zoontje dat als voetballer hetzelfde pad bewandelt. Het jonge talentje speelt in de F1 van Feyenoord. "Ik heb hier heel veel jaren meegemaakt in de jeugd. Het is heel leuk om nu mijn zoon te zien voetballen in de Feyenoordjeugd. Hij heeft talent, anders zat hij niet bij Feyenoord. Hij vindt het hartstikke leuk en ik vind het hartstikke leuk voor hem."

In Toronto heeft de speler van Carpi een voetbalkamp opgericht voor jonge voetballers, zodat zij niet, zoals De Guzman wel moest, op jonge leeftijd naar het buitenland moeten. "Het Sole Soccer Camp is een voetbalkamp dat ik zelf heb opgericht voor kinderen uit de buurt van Toronto. Ik was gedwongen op een hele jonge leeftijd te verhuizen om mezelf te ontwikkelen als voetballer. Dat was zwaar voor mij. Als je hier de juiste training geeft kun je verder, in plaats van een kind op jonge leeftijd naar een ander land sturen", aldus De Guzman.