Cocu dankt morsend Ajax: "Dat geeft een ander gevoel wat je mee kan nemen"

14 maart om 19:30

Phillip Cocu is met een goed gevoel afgereisd naar Spanje, waar PSV dinsdag de Champions League-return tegen Atlético Madrid afwerkt. De keuzeheer ziet kansen voor de Eindhovenaren.

PSV is als Eredivisie-koploper afgereisd naar Madrid, nadat Ajax zondag dure punten verspeelde tegen NEC (2-2). "Het puntenverlies van Ajax heeft een positieve invloed op ons, dat geeft een ander gevoel wat je mee kan nemen naar de wedstrijd", liet Cocu weten bij de persconferentie. "Een grote Champions League wedstrijd spelen in zo'n vol sfeervol stadion moet een speler sowieso een goed gevoel geven.

Met het oog op de beladen Eredivisie-kraker kan PSV geen overuren gebruiken, zo beaamt de oefenmeester. "Ik zou nu niet tekenen voor 0-0 en penalties. We gaan ons best doen en willen voetballen. De wedstrijd van dinsdag is een hele andere wedstrijd dan zondag tegen Ajax. We zijn er nog niet mee bezig en willen morgen winnen. Ik ken de kwaliteiten van Atlético, de wedstrijd wordt lastig. Maar we gaan ons best doen en geloven in ons eigen kunnen."