Simeone wijst grootste gevaar aan voor Atlético: 'Een belangrijke schakel'

14 maart om 21:17

Diego Simeone heeft er, net als zijn aanvoeder, alle vertrouwen in dat Atlético Madrid de kwartfinales van de Champions League ten koste van PSV zal behalen. De Madrileense oefenmeester is zich echter bewust van de krachten van de Eindhovenaren en zal zich met zijn team daartegen zo goed mogelijk proberen te wapenen.

Op de perconferentie van maandagavond laat Simeone weten dat Atlético hoogstwaarschijnlijk in een 4-3-3 opstelling PSV zal proberen te bestrijden. "PSV is een ploeg die goed in de omschakeling is, ze kunnen goed met grote ruimtes omgaan", aldus de oefenmeester tegenover de website van de UEFA.

"Ook zijn ze goed met standaardsituaties en hebben ze een gevaarlijk middenveld", zo vervolgt Simeone zijn lofzang. Volgens hem is het grootste gevaar aan PSV-zijde spits Luuk de Jong. De aanvaller ontbrak tijdens het heenduel nog vanwege een schorsing, maar zal in Madrid weer aantreden in de voorhoede. "De Jong is een hele goede speler en bovendien een belangrijke schakel in het elftal van PSV."