Menzo mengt zich in keepersdiscussie: 'Hij heeft op dit moment een voorsprong'

14 maart om 21:39

Ook voormalig doelman Stanley Menzo heeft zich gemengd in de discussie over Jasper Cillessen en Jeroen Zoet. De laatste weken gaat de discussie er vooral over welke doelman op dit moment de betere van de twee is. Menzo heeft een lichte voorkeur voor Cillessen.

Dit laat hij weten in gesprek met Ajax TV. "Ze hebben zich allebei goed ontwikkeld de laatste jaren. Ik denk dat Jasper op dit moment het voordeel heeft dat hij al op een hoger podium (WK 2014 in Brazilië, red.) laten zien een hele goede keeper te zijn. Zoet laat het op dit moment echter op Europees niveau zien. Toch denk ik dat Jasper op dit moment een voorsprong heeft."

"Zoet is toch iets meer een behoudendere keeper dan Cillessen. Maar dat heeft ook te maken met Ajax' speelstijl, die toch net wat vaker op de helft van de tegenstander is. PSV daarentegen speelt iets vaker op de eigen helft. Maar uiteindelijk vind ik ze beiden allround doelmannen."

Menzo is van mening dat de strijd om de landstitel aankomend weekend beslist zal worden. PSV is daarbij de favoriet volgens de oud-doelman. "Als je het over het hele seizoen bekijkt is PSV wat stabieler en volwassener dan Ajax. Wat dat betreft zijn zij in het voordeel. Maar PSV speelt deze week Champions League en je weet niet hoe ze daaruit komen, zowel fysiek als mentaal. Dat zijn wel factoren die mee zullen spelen komende zondag."