Heerlijke omhaal voegt hoofdstuk toe aan kampioensdroom van Leicester

Heerlijke omhaal voegt hoofdstuk toe aan kampioensdroom van Leicester

14-03-2016 22:50
9

Nog acht competitieduels is Leicester City verwijderd van de Engelse landstitel. Dankzij een 1-0 overwinning op Newcastle United werd het verschil met naaste belager Tottenham Hotspur weer vergroot tot vijf punten.

Leicester zag Tottenham afgelopen weekend al winnen van Aston Villa (0-2) en moest daarom winnen van Newcastle, waar Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita een basisplaats hadden en Rafael Benitez voor het eerst als trainer op de bank zat. De Spanjaard werd onlangs aangesteld als opvolger van de ontslagen Steve McClaren.

Leicester nam halverwege de eerste helft de leiding in het King Power Stadium. Een lange bal werd teruggekopt door Jamie Vardy, waarna Shinji Okazaki met een fraaie omhaal doel trof en het stadion liet ontploffen. Na rust probeerde Newcastle er alles aan te doen om Leicester aan het wankelen te brengen, maar onder meer invaller Siem de Jong liet een kans op de gelijkmaker liggen.

Daardoor blijft Leicester op koers voor de eerste titel in de clubgeschiedenis. Komend weekend gaat de stuntploeg van trainer Claudio Ranieri op bezoek bij Crystal Palace.