PSV moet zich volgens Cocu 'verweren': 'Het geeft de intensiteit aan'

15 maart om 07:11

PSV hoopt dinsdagavond boven zichzelf uit te stijgen om net als in het seizoen 2006/2007 door te dringen tot de kwartfinale van de Champions League. Dan moet de equipe van Phillip Cocu wel afrekenen met Atlético Madrid in het Estadio Vicente Calderon.

"Het is een mooi historisch stadion en een van de moeilijkste in Spanje om in te spelen", legt Guardado, die met Valencia en Deportivo La Coruña meerdere keren bij Atlético op bezoek ging, uit in De Telegraaf. "Het is elke keer weer lastig om bij Atlético te spelen. Ze voelen zich in hun eigen stadion als een vis in het water. Ik heb er in zes jaar in Spanje nooit weten te winnen."

"Er zijn meer grote stadions in de Primera Division, maar nergens gaat het publiek van de eerste tot en met de laatste minuut zo tekeer. De sfeer is alleen maar beter geworden sinds Cholo Simeone trainer is", aldus Guardado. "Het is genieten om hier te spelen, ook als tegenstander. Het motiveert je extra om boven jezelf uit te stijgen. Het zal voor ons allemaal een mooie ervaring worden."

Cocu sluit zich daar volledig bij aan. "Een stadion met zo’n sfeer is toch wat je als voetballer wil meemaken. Je moet er niet van onder de indruk raken en ze proberen stil te krijgen", stelt de PSV-trainer, die mede door de magere jaren van Atlético in zijn zes jaar FC Barcelona slechts één keer in het Estadio Vicente Calderon speelde. Toen pakte hij ook nog eens twee gele kaarten en dus rood.

"Het geeft wel de intensiteit aan waarmee hier gespeeld wordt", gaat Cocu verder. "Het gaat op het scherpst van de snede bij Atlético. Dat is altijd zo geweest, maar zeker onder de huidige trainer. Daar zul je ook in mee moeten. Je kunt niet een paar tandjes lager gaan spelen. Dan word je ondersteboven gelopen. Je zult je moeten verweren."