Van Boekel onder vuur na Van der Hoorn-beslissing: 'Worden steeds meer clowns'

15 maart om 07:46

Mike van der Hoorn wordt niet geschorst voor zijn elleboog in het gezicht van NEC-speler Christian Santos. Dat zorgt her en der voor scheve gezichten. De verdediger van Ajax gaat vrijuit, omdat scheidsrechter Pol van Boekel de actie niet als een elleboogstoot waarnam.

Oud-topscheidsrechter Dick Jol heeft grote bedenkingen bij de uitleg van Van Boekel. "Dat gelooft toch geen mens? Het is toch niet de broer van Jules de Corte? Het worden steeds meer clowns tegenwoordig. Misschien wil hij voorkomen dat zo'n aanklager alsnog aan de haal gaat met de zaak. En juist dát kan ook worden gezien als gezichtsverlies", zegt Jol in het Algemeen Dagblad.

Doordat Van der Hoorn ontkomt aan een schorsing, is hij zondag inzetbaar in de Eredivisie-topper tegen PSV. "Iedereen heeft in het voetbal de mond vol over: respect dit, respect dat. Nou, dan mogen clubs, Ajax in dit geval, zelf een moreel examen afleggen. Willen we wel dat iemand die zo'n duidelijke overtreding maakt, de volgende wedstrijd speelt? Dat lijkt me toch niet?", zegt Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV.