'Als je het vraagt met een pistool op mijn gezicht, zeg ik kampioen worden'

15 maart om 09:18

PSV wacht dinsdag een heet avondje op bezoek bij Atlético Madrid in de return van de achtste finale van de Champions League. Toon Gerbrands denkt niet dat ambiance in Estadio Vicente Calderon een negatieve invloed heeft op de Eindhovenaren.

"Als je bij de laatste zestien in de Champions League zit, dan genieten wij van waar we nu staan. We hebben thuis 0-0 gespeeld, dus het is ook nog een wedstrijd die ergens over gaat", zegt de algemeen directeur tegen De Telegraaf. Trainer Phillip Cocu en Andrés Guardado lieten zich al uit over de sfeer bij Atlético. "Dan zie je wel dat dit een ander podium is dan we gewend zijn."

"Ik heb dat als volleybalcoach ook wel meegemaakt dat je in hele volle stadions zit", gaat Gerbrands verder. "Volgens mij doe je het daarvoor. Bij Manchester United was het nog veel meer dan dit, maar hier zal het weer wat fanatieker zijn. Volgens mij moeten spelers dat leuk vinden en ze zorgen er in ieder geval voor dat de spelers scherp zijn."

Als Gerbrands gevraagd wordt te kiezen tussen een landstitel en een vervolg in de Champions League, is hij duidelijk. "Als ik echt moet kiezen en je vraagt het met een pistool op mijn gezicht, zeg ik liever kampioen worden. Want de kans dat wij de Champions League winnen is niet zo groot."