Luuk de Jong had voor Ajax kunnen spelen: 'Ze wilden dat niet betalen'

15 maart om 11:47

Luuk de Jong had voor Ajax kunnen spelen, maar het kwam uiteindelijk niet tot een deal. Dat vertelt de aanvaller van PSV in gesprek met Helden Online. Ajax wilde niet het bedrag betalen dat De Graafschap, de toenmalige club van De Jong, vroeg.

"De Graafschap wilde me liever eerst laten debuteren in het eerste voordat ik een transfer zou maken. Toen Siem was vertrokken naar Ajax dacht het bestuur: hij had meer opgebracht als hij hier het eerste had gehaald", vertelt de spits van PSV. "Ik mocht alleen voor een hoog bedrag weg, maar Ajax wilde niet betalen wat ze voor me vroegen. Ik was een ruwe diamant die eerst geslepen moest worden, vonden ze bij Ajax."

De twee hadden dan mogelijk - in ieder geval voor een periode - samengespeeld. Nu kwam dat er nog niet van, op een oefenwedstrijd van Oranje tegen Bayern München na. Het had wel gekund. "Als Newcastle United voor vorig seizoen de optie had gelicht om mij over te nemen van Borussia Mönchengladbach, nadat ik daar een half jaar op huurbasis heb gespeeld. Toen ik vertrok, kwam Siem. Samen met mijn broer in de Premier League, dat was mooi geweest, hoor." De optie werd echter niet gelicht.