Nederland heeft zorg minder tegen Engeland: 'Na de interlandbreak moet kunnen'

15 maart om 13:33

Wayne Rooney moet een streep zetten door de oefeninterlands van Engeland met Duitsland en het Nederlands elftal. De dertigjarige aanvaller van Manchester United kampt met een voortslepende knieblessure, maar denkt niet dat het EK in gevaar is.

Rooney staat sinds medio februari aan de kant door een beschadigde kruisband, die hij opliep in het competitieduel met Sunderland. "Het gaat zoals gepland", zegt Rooney over zijn revalidatie tegen Sky Sports. Hoewel hij het treffen met Duitsland (26 maart) en Oranje (29 maart) mist, denkt hij dat een rentree niet lang op zich laat wachten. "Na de interlandbreak zou het moeten kunnen."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Engeland

  • logo

    Slovenië

Volgens Rooney is zijn blessure niet heel ernstig, maar hij wil geen risico nemen. "Het is een lastige blessure waarbij je niet moet forceren. Dan zou ik nog meer schade kunnen veroorzaken. Als ik terugkeer op het moment dat ik verwacht, zijn er – afhankelijk van de toernooien (FA Cup en Europa League, red.) waar we nog inzitten - nog tien wedstrijden te gaan met United."

De clubtopscorer miste tot zijn frustratie al acht duels, maar vreest niet voor het EK. "Ik heb nog genoeg tijd om me voor te bereiden. Er is geen reden tot zorg", aldus Rooney, die zoveel mogelijk betrokken blijft bij Manchester United. "Ik heb veel met de spelers gesproken. Het is niet hetzelfde als dat je op het veld staat, maar ik heb geprobeerd te helpen."