Veltman maakt buiging voor PSV: 'Ze hebben iets gedaan wat ons niet gelukt is'

15 maart om 14:56

Joël Veltman toont zich de laatste weken van alle markten thuis. De verdediger van Ajax verhuisde door de blessure van Kenny Tete naar de rechterkant, maar die transitie verloopt moeiteloos. Dat verbaasde hem zelf ook.

'Het was in het begin wel even wennen als rechtsachter, maar het gaat inmiddels goed. Het was vooraf een klein beetje mijn angst dat ik veel in de 1 tegen 1 zou komen. In de Eredivisie heb je altijd technische en snelle linksbuitens. Maar ik ben er goed doorheen gekomen. Ik heb ook veel op 1 tegen 1-duels getraind. Het is mooi dat ik het dan ook in de wedstrijden heb kunnen laten zien', schrijft Veltman in zijn blog op Ajax.nl.

Het puntenverlies van PSV en Ajax kwam voor de gelegenheidsback onverwachts. 'Dat beide ploegen afgelopen weekend averij opliepen, was voor mij wel verrassend. Ik vond PSV net als ons in goede vorm en stabiel. We wonnen allebei vrij gemakkelijk onze potjes. Zelf baalden wij natuurlijk enorm van het gelijkspel tegen NEC. Het was een mooie kans om als koploper naar PSV af te reizen. Dan moet het zondag maar gebeuren', aldus Veltman.

De verdediger heeft respect voor de Champions League-prestaties van PSV. 'Ze hebben iets gedaan wat ons de laatste jaren niet is gelukt: overwinteren. Daarnaast hebben ze thuis een goed resultaat behaald tegen Atlético Madrid, al wordt de uitwedstrijd vanavond natuurlijk een ander verhaal. Atlético heeft, denk ik, de beste papieren. Het is een ploeg uit de wereldtop. Aan de andere kant: je weet het nooit.'