'Chelsea wil Engelse rivaal voor zijn en biedt Ibrahimovic astronomisch salaris'

15 maart om 15:25

Het is nog altijd onduidelijk waar de toekomst ligt van Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse superster van Paris Saint-Germain is na dit seizoen transfervrij en heeft nog geen duidelijkheid gegeven over een nieuwe club. Een transfer naar Engeland, één van de weinige grote voetballanden waar Ibracadabra nog niet floreerde, ligt voor de hand.

Eerder werden Arsenal en Manchester United al genoemd als mogelijke nieuwe bestemming voor Ibrahimovic. De ploeg van Louis van Gaal zou zelfs al contact hebben gezocht met Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de aanvaller. Volgens Metro UK heeft nu ook een derde Engelse topclub verregaande interesse getoond.

Chelsea heeft zich volgens de boulevardkrant bij Ibrahimovic gemeld. De Londenaren willen de 34-jarige Zweed met een jaarsalaris van een kleine 11,5 miljoen euro per jaar naar Stamford Bridge lokken. Ibrahimovic heeft zelf al aangegeven dat hij na het einde van zijn contract op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. Ook een avontuur in de Verenigde Staten behoort tot de mogelijkheden.