PSV tegen Atlético: "Hij zei dat wij daar ongelooflijk veel geluk mee hadden"

15 maart om 15:26

Het succes van PSV in de Champions League zorgt er niet alleen voor dat de kassa bij PSV gaat rinkelen. Ook bij SBS6, de zender die de uitzendrechten van de Champions League heeft, zou de wedstrijd tussen Atlético Madrid en PSV (dinsdagavond, 20.45 uur) wel eens voor een record kunnen zorgen. 

Toine van Peperstraten, presentator van de uitzending, kijkt woensdagochtend echter niet als eerste naar de kijkcijfers. "Kijkcijfers zijn meer iets voor de hoogste bazen", begint Van Peperstraten in Metro. "Ik vind het uiteraard leuk als we van SBS te horen krijgen dat het programma goed wordt bekeken, maar ik vind het belangrijker dat we een goede uitzending maken. Dat we mooie dingen hebben die iets toevoegen aan het wedstrijdverslag."

"Nu zitten we rond het finaleniveau", doelt mede-presentator Jan Joost van Gangelen op het aantal kijkers van 2.530.000 dat vorig seizoen de finale tussen Juventus en FC Barcelona bekeek. "En als PSV de kwartfinale bereikt, gaan we helemaal door het dak met de cijfers. Ik krijg de ochtend na de wedstrijd altijd een appje van iemand bij SBS, die dan helemaal door het dolle is. Bij FOX Sports zijn we minder afhankelijk van de kijkcijfers, daar draait het voornamelijk om het aantal abonnementen. Maar voor SBS zijn ze juist héél belangrijk."

Echter is er voor Van Gangelen één ding nog belangrijker: de waardering van het publiek. "Toen de NOS de rechten verloor, deed dat veel stof opwaaien. Maar eigenlijk is de overgang erg geruisloos gegaan. Niemand heeft het meer over de NOS en dat betekent volgens mij dat wij het nu heel goed doen. Dat vind ik het coolst van alles. Toen PSV overwinterde kreeg ik een berichtje van Henry Schut van de NOS. Hij zei dat wij daar ongelooflijk veel geluk mee hadden."

Bekijk ook: Dinsdagavond mogelijk nieuwe financiële klapper: teller staat op 22,5 miljoen