'Zij zijn geschoold bij Feyenoord en Ajax, misschien heeft hij daar meer mee'

15 maart om 17:56

Hidde Jurjus onderscheidt zich de laatste weken met uitstekend spel onder de lat bij De Graafschap. De sluitpost hoopt dat hem dat een plek in de selectie van Jong Oranje oplevert.

Jurjus zit al wel bij de voorlopige selectie, al heeft hij nog geen contact met bondscoach Fred Grim gehad. "Ik heb hem de laatste tijd niet gesproken. Of de situatie veranderd is? Ze hebben daar een beleid. Ik hoop dat ik daar nu beter in pas", aldus Jurjus tegen Voetbal International. "Het voetbal dat Jong Oranje speelt is toch anders dan bij De Graafschap."

"Maarten de Fockert (sc Heerenveen, red.) en Mickey van der Hart (PEC Zwolle) zijn geschoolde keepers uit de jeugd van Feyenoord en Ajax. Misschien heeft hij daar wat meer mee", aldus Jurjus, die afgelopen weekend tegen Roda JC (3-0) een strafschop van Rydell Poepon stopte.

Bij die actie kreeg hij wel hulp van Ted van de Pavert. "Ik heb hem al tien keer bedankt. Hij heeft in het verleden samengespeeld met Poepon en had het gevoel dat-ie in die hoek zou schieten. Daar heb ik blind op vertrouwd. Ik moet eerlijk zijn: op dit moment valt ook alles goed."