Volle Kuip van Feyenoord op het spel: "Nu dus zonder Europese wedstrijd"

15 maart om 18:38

Mocht Feyenoord dit seizoen een ticket voor Europees voetbal pakken, dan moet de Rotterdamse club mogelijk inbinden. Een volle Kuip lijkt een lastig verhaal te worden.

De supporters van Feyenoord misdroegen zich vorig seizoen rond en tijdens het Europa League-duel met AS Roma, met strengere regels van de UEFA als gevolg. De kans bestaat dat de Rotterdammers hun thuiswedstrijden in Europa volgend seizoen moet afwerken in minder gevulde Kuip.

"Feyenoord moet nadrukkelijk alle opties open houden, zoals algemeen directeur Eric Gudde in januari bij de nieuwjaarstoepraak al heeft aangegeven", laat een woordvoerder weten aan Voetbal International. "Het onbezet laten van een deel van de tribunes kan bijvoorbeeld onderdeel zijn van een noodzakelijk besluit straks om de kans op problemen te verkleinen."

Dat betekent ook slecht nieuws voor seizoenkaarthouders, mocht Feyenoord zich kwalificeren voor Europees voetbal. "Vanwege dit alles verkopen we de seizoenkaarten nu dus zonder Europese wedstrijd. Het aantal wedstrijden in de seizoenkaart gaat daarmee van twintig naar negentien en daarom zijn de prijzen ook met vijf procent verlaagd", besluit de zegsman.