PSV op rapport: één onvoldoende op gedenkwaardige avond voor PSV

16 maart om 00:00

Zo dichtbij, maar zo ver weg. De veertiende penalty van de avond werd PSV dinsdagavond fataal in het Champions League-duel met Atlético Madrid. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een bewogen avond in Madrid. 

Jeroen Zoet - 9: Speelde een absolute wereldpartij. Hield zijn ploeg, met name in de eerste helft, op de been met een aantal zeer goede reddingen. Zonder hem was PSV in de eerste helft al de bietenbrug op gegaan.

Santiago Arias - 7,5: Speelde een zeer degelijke wedstrijd. Kwam vaak mee naar voren, maar was altijd op tijd terug om onder meer Griezmann onschadelijk te maken. Prima wedstrijd van de Colombiaan.

Héctor Moreno - 8: Speelde een duel in de relatieve luwte, maar was ontzettend belangrijk voor het team. Niet alleen voor de verdediging, maar ook in de coaching van de andere linies. 

Jeffrey Bruma - 8: Speelde een ijzersterke wedstrijd. Iedere aanval werd afgeslagen, tackles werden volledig volgens de spelregels toegepast. Bovenal wist Bruma veel duels op kopkracht te winnen. Knap, tegen de lange spelers van Atlético. 

Nicolas Isimat-Mirin - 8: Erg knap wat de Fransman liet zien. Dit seizoen vaak op de bank, maar in dit soort duels staat hij zijn mannetje. Straalde veel rust uit en speelde bovendien een zeer sterke wedstrijd. Detail: PSV verloor nog nooit met Isimat in de basis.

Jetro Willems - 7: Speelde afgelopen zaterdag een mindere wedstrijd, maar was dinsdagavond een stuk sterker. Enige minpuntje: Willems kwam vaak mee naar en was dan te laat terug om weer mee te verdedigen. Viel uit met kramp.

Andrés Guardado - 8: Speelde weer zoals we hem kennen: werelds. Was goed in de coaching, zonder zelf fouten te maken. Bovendien zakte hij vaak uit om ruimte te maken voor zijn teamgenoten. Liep in de verlenging op zijn laatste benen.

Marco van Ginkel - 7: Begon matig aan de wedstrijd, maar herpakte zich in de tweede helft en was belangrijk voor het team. Voor dit soort wedstrijden is de middenvelder terug naar Nederland gekomen.

Davy Pröpper - 8,5: Speelde een absolute wereldpartij. Sterk in duels, maakte veel kilometers en was bovendien sterk in de coaching. Op geen fout te betrappen. Danny Blind kan niet meer om hem heen bij Oranje.

Luuk de Jong - 6: Probeerde het, maar had weinig kans tegen de boomlange verdediging van Atlético. Kreeg bovendien twee flinke kansen, maar die ballen gingen er vooral door domme pech niet in. Liet zich in 118e minuut wisselen (want: leeg).

Jürgen Locadia - 7: De 58ste minuut zal veel PSV-fans nog lang bijblijven. Dat was namelijk het moment waarop Locadia op de paal schoot. Locadia maakte verder goed gebruik van zijn lichaam, maar kreeg weinig bruikbare ballen. 

Invallers

Joshua Brenet - 7,5: Willems speelde niet zijn beste wedstrijd, dus het was voor Brenet niet heel erg moeilijk om het beter te doen. Kwam net als Willems vaak mee naar voren, maar was, in tegenstelling tot Willems, wel weer op tijd terug. 

Maxime Lestienne - 7: PSV kon zijn snelheid goed gebruiken, maar de Belg kreeg geen milimeter ruimte van de verdediging. Wist desondanks redelijk wat te creëren. Benutte zijn strafschop.

Luciano Narsingh - 5: De enige onvoldoende van de avond komt op naam van Narsingh. De invaller speelde drie minuten mee en moest vervolgens met koude spieren een penalty nemen. Dat lukte niet. De schlemiel van de avond.