Spanning om te snijden: "Tijdens de strafschoppenserie kon ik amper kijken"

16 maart om 07:10

De spanning die er kwam kijken bij de strafschoppenserie tussen Atlético Madrid en PSV, het is vast niet goed voor een mens. Ook Jetro Willems, die werd gewisseld, kroop het liefst ver weg in een hoekje.

De linksback werd een kwartier voor tijd gewisseld en zag dat zijn ploeggenoten het tot een penaltyreeks schopten. De spanning werd ondraaglijk, ook voor Willems. "Het was gigantisch spannend. Tijdens de strafschoppenserie kon ik amper kijken", zegt de gewisselde back tegenover Voetbal International. "Ik kon na 75 minuten echt niet meer verder, omdat ik tijdens de eerste helft mijn been overstrekte. Daardoor heb ik last van mijn lies."

Luciano Narsingh werd in Madrid de boeman, hij miste een strafschop. Naar later bleek fataal. "Niemand kan dat Luciano Narsingh kwalijk nemen. De grootste spelers hebben weleens een penalty gemist", roept Willems. De vleugelverdediger heeft nu een nieuwe favoriet voor het restant van de Champions League. "Laat Atlético nu de Champions League maar winnen", zegt hij.

Na de puike prestatie wacht aankomende zondag het volgende topduel. Willems hoopt dat zijn ploeg tegen Ajax hetzelfde kan brengen. "We weten wat we moeten doen en zijn in staat elkaar te helpen. Nu moeten we dezelfde benadering toepassen op Ajax komende zondag. Hoe zuur het nu is, dit is geweest. We moeten morgen verder, want de focus blijft op de titel. Ook volgend jaar willen we in de Champions League actief zijn."