Ineens is daar een nieuwe spits: 'Toeval of niet?'

16 maart om 07:53

Michiel Kramer laat de laatste weken zien dat hij wel degelijk een hardwerkende, sleurende spits kan zijn. Voor en net na de winterstop was de kritiek niet van de lucht, maar inmiddels lijkt de boodschap begrepen. 'Toeval of niet', vraagt het Algemeen Dagblad zich af.

Met drie situaties schetst de krant de vooruitgang van Kramer. Na de verliespartij bij PEC Zwolle stelde Giovanni van Bronckhorst hem toch maar weer op en prompt verloor Feyenoord geen wedstrijd meer. 'Toeval of niet', aldus de krant. Vervolgens rept men over de entree van adviseur Dick Advocaat en de rol van Dirk Kuyt in de rug van Kramer. Ook na die omzetting wordt er volop gewonnen. 'Toeval of niet?'

De derde en laatste schets gaat over Kramer zelf. Hij lijkt harder te werken dan ooit. Komt dat door de komst van Advocaat? "Die heb ik persoonlijk eigenlijk nog niet echt gesproken", zegt Kramer. De spits nam vooral de roep om een harderwerkende spits serieus. "Als het team vraagt om een ander type spits, wie ben ik dan om te zeggen 'krijg lekker het lazarus'. Dat kan natuurlijk niet. Ik kijk in de spiegel en doe wat het team nodig heeft."

Een nieuwe Kramer is er volgens de boomlange aanvaller niet. Dirk Kuyt, die de laatste weken veel in de rug van de spits speelt, is blij met de samenwerking. "Ik speel nu heel dicht bij Michiel en dat maakt het voor ons makkelijker. Dat komt ook omdat we elkaar heel goed aanvoelen. Die klik was er voor de winterstop al, hoor. En wat ook mooi is: we krijgen wekelijks echte kansen. Het staat nu goed."