Update: Porto komt met officieel statement na opschudding rond Casillas: 'Absurd'

17 maart om 12:54

De kans dat Iker Casillas komende zomer bij FC Porto vertrekt, lijkt groot. In de Spaanse pers zijn vertrouwelijke gesprekken van Porto-president Pinto da Costa gepubliceerd.

"Het halen van Casillas is een fiasco gebleken", wordt Da Costa geciteerd in El Confidencial. "Sommige van zijn optredens hebben ons de wedstrijd, de competitie en doorgaan in de Champions League gekost. Zijn salaris kan de club niet betalen. Ik heb gehoord dat New York City FC hem wil hebben. Naar de Verenigde Staten vertrekken is de beste optie voor hem."

Het contract van Casillas in Porto loopt nog tot de zomer van 2017, maar de club lijkt dus bereid hem transfervrij te laten gaan om aan zijn salaris te ontkomen. Vorige week zou zijn vriendin Sara Carbonero al hebben gezegd dat Casillas bij Porto moet vertrekken omdat hij alleen maar rotzooi over zich heen krijgt.

Update 12.54 uur: Da Costa ontkent donderdag met klem dat hij forse kritiek heeft geuit op Casillas. De preses is naar eigen zeggen tevreden over Spaanse routinier. Sterker nog: contractverlenging zou in de maak zijn voor het Real Madrid-icoon. Porto meldt dat via de officiële kanalen. 'Deze insinuaties zijn absurd', zo valt er te lezen.