Willem II kan opnieuw beginnen: ook FC Groningen doet zaken in Tilburg

16 maart om 13:12

FC Groningen heeft een opvolger van de naar Ajax vertrokken hoofdscout Henk Veldmate gevonden. Carlos Aalbers treedt in zijn voetsporen bij de nummer elf van de Eredivisie. Aalbers is nu nog actief als technisch manager van Willem II. 

Aalbers gaat per 1 april 2016 aan de slag als hoofd scouting in de Euroborg, melden Groningen en Willem II woensdagmiddag. De voormalig prof was pas een jaar in dienst bij Willem II. Hij trad in maart 2015 aan, nadat hij eerder afzwaaide als technisch directeur van NEC vanwege vermoeidheidsverschijnselen.

Aalbers is niet over één nacht ijs gegaan. "Ik heb een korte maar mooie tijd gehad bij Willem II. Het is de afgelopen week snel gegaan en hoewel ik moeite heb met het moment, kies ik voor deze overstap, omdat ik graag deel uit wil maken van de plannen van FC Groningen", laat hij weten op de website van Willem II.

Algemeen directeur Berry van Gool betreurt het vertrek. "Gezien onze goede samenwerking vind ik het erg jammer dat Carlos ons verlaat. Maar ik gun hem deze kans van harte en wens hem veel succes in Groningen."

Door het afscheid van Aalbers kan Willem II opnieuw beginnen, want ook Jurgen Streppel verlaat Tilburg. De huidige hoofdtrainer maakt het seizoen af bij Willem II en verkast dan naar sc Heerenveen, zo maakten beide clubs enkele minuten geleden bekend.