'Dit was het perfecte jaar om de landstitel te winnen, Wenger moet vertrekken'

16 maart om 14:08

Arsène Wenger heeft na achttien jaar zijn houdbaarheidsdatum bereikt als manager van Arsenal. Dat stelt Emmanuel Petit, die jarenlang onder Le Professeur speelde in Noord-londen.

Petit vindt dat Wenger een stap opzij moet doen in het Emirates Stadium. Een rol als supervisor zou hem beter passen. "Ja, hij heeft geweldige dingen gedaan voor Arsenal. En ja, hij is één van de beste managers aller tijden. Maar ik denk dat Arsenal nu een keuze moet maken", vertelt de oud-middenvelder, die tussen 1997 en 200 tot 118 kwam voor Arsenal, aan Sky Sports.

"Arsène moet begrijpen dat áls je prijzen wil winnen, je leiders nodig hebt in een team. Arsenal heeft dat niet. Ik mis strijders, die tot het gaatje gaan voor een goed resultaat. Het is niet sterk genoeg en dat mag Arsène zich aantrekken. Dit was het perfecte jaar om de landstitel te winnen, maar het gaat weer niet lukken. That's it, Arsène is verantwoordelijk."

Petit vindt dat Wenger, die na de zwakke resultaten van de afgelopen weken weer onder druk staat, in een andere rol beter tot zijn recht komt bij Arsenal. "Moet hij manager blijven? Ik weet het niet. Ik denk het eigenlijk niet", zegt hij. "Het is waarschijnlijk tijd om ruimte te maken voor iemand anders. Misschien is hij een goede supervisor."