PSV'er De Jong kan niet bekoren: 'In Europa brengt hij te weinig, niet goed'

16 maart om 15:43

Een etmaal na de uitschakeling van PSV in de Champions League gaat het vooral over de knappe prestaties van de Eindhovenaren in Madrid. Aad de Mos laat echter een ander geluid horen.

De oud-trainer is kritisch op PSV, dat volgens hem vooral in de aanvalslinie tekort kwam. Aanvoerder Luuk de Jong zakte door het ijs, aldus De Mos. "Hij was niet balvast en miste de handelingssnelheid. Dat zijn juist belangrijke eigenschappen die een spits moet hebben in een 5-3-2-systeem, zoals PSV gisteravond hanteerde. Hij was niet goed. Ik vond Locadia beter", zegt hij tegen de NOS.

"De Jong is goed in een wedstrijd tegen een middenmoter uit de Eredivisie, maar tegen de subtop of top van Europa brengt hij te weinig. Aanvallend moet PSV meer van zichzelf eisen, willen ze definitief weer aansluiting in Europa krijgen."

Met de huidige groep aanvallers kan PSV redelijk meekomen op Europees niveau. Dat is voor De Mos niet genoeg. "Bij aanvallers van PSV denk ik nog steeds aan Ronaldo, Romário, Nilis en Van Nistelrooy", besluit de analyticus. "Nu hebben ze De Jong, Locadia, Jozefzoon en Narsingh, daarmee red je het niet als je wilt doorgroeien. Pereiro en Lestienne geef ik nog het voordeel van de twijfel."

Lees meer over:

Deel via