Gewezen Ajax-talent breekt door in Engeland: "Hij is een echte atleet"

16 maart om 16:11

Timothy Fosu-Mensah heeft in zijn eerste weken bij de hoofdmacht van Manchester United een uitstekende indruk achtergelaten. Drie weken geleden in de Premier League-topper tussen Manchester United en Arsenal stak hij zijn neus aan het venster.

Fosu-Mensah debuteerde als linksback en kreeg ook in de weken erna speeltijd van Louis van Gaal. Michael Carrick, de zestien jaar oudere veteraan van United, is vol lof. "Het is echt een opmars van Timmy", laat hij weten aan United Review. "Allereerst kwam hij als linksback in het veld tegen Arsenal en dat is geen positie die hij gewend is. Onder lastige omstandigheden liet hij zichzelf zien. Hij is een echte atleet, hij is snel, sterk en goed aan de bal."

Vier dagen na het gewonnen duel met Arsenal (3-2) begon Fosu-Mensah in de basis van United, als centrale verdediger. Watford was de tegenstander. Carrick: "Ook dat was een moeilijk duel om te spelen, als centrale verdediger tegen hun twee aanvallers (Deeney en Ighalo, red.). Zij zijn erg gevaarlijk, maar volgens mij doorstond hij de confrontatie goed. Deze optredens en de ervaring om erbij betrokken te worden zullen hem goed van pas komen."

Fosu-Mensah, die enkele jaren geleden overkwam uit de jeugdopleiding van Ajax, moet wel rekening houden met een paar hobbels op zijn weg de komende maanden, waarschuwt Carrick. "Er komen ups en downs", voorspelt de 34-jarige middenvelder. "Als je je kans krijgt, moet je je best doen en alweer klaar zijn voor je volgende kans. Dat kan een week later zijn, maar ook een maand. Het gaat erom dat je geduldig bent en dat je met beide voeten op aarde blijft staan."

Lees meer over:

Deel via